Před rokem jsme v rámci pražské výstavy skutečných nahých žen s Máriem mluvili o tom, proč se zaměřuje jen na ženy. Tehdy bez jakéhokoli váhání vysvětloval, jak je ženské tělo zajímavé, a proto ani neuvažuje o možnosti vytvořit společnou show, natož čistě s pánským osazenstvem.

To se ale změnilo. Rok poté už je jiného názoru. „Změnilo se mnoho věcí,“ konstatuje prostě své otočení. „Faktem však je, že tvořím na vysoké úrovni nejoriginálnější výstavu světa, a když jsem si položil otázku, kdo by měl udělat mužskou verzi, odpověď byla jasná. Chci lidem poskytnout skutečný zážitek i při pohledu na krásu mužského těla,“ vysvětlil s tím, že se rozhodl dát si výzvu dokázat, že jsou krásná obě pohlaví.

Dokonce teď Mário Petreje tvrdí, že s tímto nápadem koketoval už před první výstavou. „Myšlenka ale dozrála až začátkem toho roku. Mám svůj soukromý plán, kam bych chtěl projekt dostat. A jsem vážně pyšný, že se to daří bez jakýchkoli investorů a sponzorů. Začal jsem bez peněz, dokonce zadlužený, a teď mám před sebou pátou výstavu,“ těší se úspěšný podnikatel.

Marketingový tah?

Jeho vyjádření je těžké brát vážně. Vše v minulosti vyřčené zní jako marketingový tah, zvláště pak tvrzení, že letní výstava žen bude zcela poslední VOAYERským počinem. „Jedním z důvodů je ten, že jsem chtěl pocítit reakci lidí, a to se mi podařilo,“ o větší výdělek z prodeje vstupenek prý nešlo.

Pouze druhou bratislavskou výstavu jsem udělal s vědomím výdělku. Od té doby je ale mým cílem vytvořit kvalitní výstavu pro životní prožitek, ne pro zisk,“ stojí si za svým Slovák, který nahotou ohromil celou Prahu. A stejně tak jako při předešlých výstavách, i na této ukáže modely, kteří nebudou jen ze žurnálu. Uvidíte opravdové muže – svalnaté, podsadité, ramenaté, vlasaté i bez vlasů, bez svršků a bez spodků.

Podívejte se, jak vypadala výstava nahých žen:

Video
Video se připravuje ...

Pouta, bičíky, svazování a nahota, to je výstava Voayer. Když se ženy naštvou, nevadí, říká její tvůrce. Adam Balažovič/bpž

Svoboda mužství

17. Listopad nevybral jen tak náhodou. „Jako u vás, tak i u nás na Slovensku je oslavou vítězství svobody. A neexistuje větší svoboda než být sám sebou a nebýt souzený. Nestačí svobodu pouze oslavovat, ale i ji praktikovat. V dnešní společnosti stále chybí jedna zásadní ingredience, kterou je respekt,“ vysvětluje Mário.

Celá výstava bude laděna opět do BDSM tématiky. „Konečný vizuál výstavy se ve mně zrodí tak dva dny před otevřením, kdy v prostoru strávím více času. BDSM a fetish však součástí bude určitě. Tento svět je totiž krásnou linií mezi skutečnou tváří a přetvářkou společnosti. Každý jsme ve skutečnosti někým jiným, než to prezentujeme na veřejnosti,“ dodává.

A co na to lidi?

Krok novým směrem má úvodní pozitivní ohlasy. „Už první den předprodeje se mi ozvalo jedenáct mužů. Skutečně mě to potěšilo. Stejně tak mi píšou vzkazy nadšené ženy, které mají chuť přijít. A jako před každou výstavou i teď bych rád upozornil, abyste neměli žádná očekávání, jelikož pak budete zklamaní. Stačí přijít s otevřenou myslí a o skutečný životní zážitek se postarám určitě,“ řekl nakonec Petreje. Do budoucna se prý také můžeme těšit na výstavu smíšenou. Uvidíme tedy, jaký tato dvoudenní show sklidí úspěch. 

Takto vypadaly poslední dvě výstavy:

Fotogalerie
23 fotografií