„Rozhodl jsem se vytvořit limitovanou edici jen 50 kusů," vysvětloval fotograf Jedinák, že je pro něj důležité, aby byla kniha vzácnou, a člověk, který ji bude mít doma, byl patřičně pyšný na to, že má u sebe pohromadě tolik krásných těl. V knize objevíte na 292 stránek, na kterých fotograf zachycuje přes 50 modelek v nejrůznějších polohách.

První prodané kusy vyšly zájemce na 10 tisíc korun. Nyní už se fotografická kniha pro dospělé Holly Body prodává za 15 tisíc. V balení pak objevíte navíc bílé látkové rukavičky. „Lidé si myslí, že tam jsou, aby se kniha neponičila, ale není tomu tak," vysvětloval autor.

Video
Video se připravuje ...

Svátost těla odhaluje ty největší skvosty, které Petr Jedinák vyfotografoval za posledních 10 let Eva Fornálová

Bílé rukavičky jsou jistým druhem metafory. „Mají naznačovat, že k ženám máte přistupovat s jemností a opatrností jako v rukavičkách," vysvětloval Jedinák, který přitom fotí ženy s prošitými vagínami a svázané na posteli. Právě protože je ženami tak fascinován, tělo a nahotu natolik vyzdvihuje, že knihu pojmenoval právě Svátost těla.

Co ho potěší?

Úspěchem této obrázkové knihy by pak podle něj bylo, kdyby ji v dnešní době internetu rodičům někde našly jejich potomci. „Kdyby je vyšťáraly jejich dospívající děti a začaly si o ní povídat. Stejně tak jako já, když jsem byl malý… Vzpomínám si, jak jsem tehdy jako mladý fotograf reprodukoval porno-časopisy a šířil jsem je mezi spolužáky. Chtěl bych, aby je to inspirovalo, trochu zkazilo, ale hlavně spíš mi jde o to povznést a inspirovat," řekl na závěr. Ukázky knihy si můžete prohlédnout tady.

Fotogalerie
12 fotografií