Kniha začíná rozvodem a končí Silvestrem 2016. Knihu vydává takřka po roce. Člověk by si pokládal otázku, proč knihu vydává dnes. „Měl jsem pocit, že přišel čas... Zlom další doby jsem měl ale o půl roku dříve," popisuje fotograf, který před 10 lety změnil celý svůj život. Opustil svou ženu i práci fotografa časopisu a vydal se svou vlastní cestou.

A tou cestou bylo focení jeho vášní - kterou je ženské tělo. Tahle deníková kniha ale není ukázkou nahoty, která tady samozřejmě nechybí, ale dokumentem toho, co si prožil muž v krizi středního věku. „Je to takový komiks," smál se při představení fotograf.
Video
Video se připravuje ...

Petr Jedinák představil svou novou knihu Eva Fornálová

Přestože fotografie ze svého života každý měsíc publikuje na svém webu, nyní je doplnil o text, kterým vypráví příběh. „Žiju fotografií... Za tu dobu se mi nestalo, že bych se zpětně koukl na fotografii a danou situaci si  nepamatoval. Uchovávám si jen momenty, které za to stojí, abych o ně nepřišel," vysvětloval, proč si každičký den fotí svět kolem sebe. 
Z těch všech fotek lze vyprávět různé příběhy, já zvolil tento," řekl autor, který v knize ukázal, že po uvědomění si, přichází boj za svůj sen, který někdy není vůbec lehký, ale pokud nepolevíte, dosáhnete kýženého výsledku. Ale nečekejte motivační knihu, Jedinák tady odhaluje své osudové ženy posledních let i svou rodinu. "Co bylo pro mě nejdůležitější v posledních letech? .... Rozhodně děti," odpověděl jasně.

Petr Jedinák

Petr Jedinák se proslavil zejména svými fotografiemi ženských orgasmů, které pořizuje mokrým kolodiovým procesem, který se používal v roce 1851. Narozdíl od digitální fotografie má jen jeden pokus. Obraz dr zaznamená na skleněnou destičku, kterou si připravuje těsně před focením. Následně má on i daná žeba jen pět minut na to, aby vytvořili snímek. V jeho deníkové knize pak objevíte snímky z digitálního fotoaparátů.
Fotogalerie
40 fotografií