Eva se už několik let snaží pomáhat těm, kteří se ocitli bez střechy nad hlavou. Proto loni otevřela obchůdek Přestupní stanice, aby mohla lidem z ulice nabídnout pracovní místo. To jí ale nestačí. Jakmile k ní přijde před dveře člověk, už ví, že si jde pro teplý čaj, který mu ráda zdarma přinese v zavařovací sklenici.

Sbírka je přirozeným vyústěním naši práce,“ říkala skromně Eva Dudová, která nepolevuje a pomáhá lidem bez prostředků, co se jen dá. „Darované oblečení, které se u nás neprodá, potom distribuujeme do azylových domů, domovů pro matky s dětmi a organizaci Food Not Bombs. Rozhodli jsme se tedy na vánoce zvýšit aktivitu na tomto poli a uspořádat větší, cílenou sbírku,“ vysvětlovala.
Video
Video se připravuje ...

Darujte oblečení, které už nenosíte. Lidé bez domova jej ocení Eva Fornálová

Tahle sbírka totiž poputuje k těm, kteří se do azylových domů jen tak nedostanou. „Naším cílem jsou ale lidé, kterým situace nebo různé překážky nedovolí si pro oblečení dojít. Půjdeme tedy přímo my za nimi do vybraných lokalit.“

Co lidé bez domova ocení?

Prozatím se povedlo nashromáždit okolo 20 pytlů. Další ale přijdou vhod. Ocení bundy, čepice, šály, svetry, rukavice. „Ale pomůže i teplé spodní prádlo či termoprádlo. Kdyby chtěl někdo darovat spacáky nebo stany, tak se určitě také budou hodit, stejně tak teplé boty,“ prozradila, co všechno ocení. Darovat můžete oblečení až do neděle, kdy bude samotné rozdávání. Dárky s oblečením můžete přinést i tam.

Kdy? V neděli od 14 do 17 hodin
Kde? Na Florenci před Billou a na Vltavské
Aktuální informace se dočtete tady.

Fotogalerie
17 fotografií