Poprvé držela jehlu v ruce, když jí bylo sedm let. „K šití a pletení mě přivedla maminka. Nejvíce jsem však začala šít, když mi bylo patnáct,“ vzpomínala Šárka. Později se vrátila k tvoření mezi prací. „Byla to pro mě forma relaxace, kdy jsem vypla.“

O splnění si svého dětského snu uvažovala poslední dva roky. Nakonec se rozhoupala a v lednu oficiálně založila stránky se svou tvorbou. „Manžel je mi velkou oporou. Kolikrát jsem to chtěla během té doby vzdát, ale vždy mě podržel, že musím vyčkat,“ těšila se tvůrkyně.

A podporu nemá pouze u manžela. „Děti mě propagují, kudy chodí. Sama jsem z vlastní propagace nervózní, za to ony by se všude chlubily, co dělám,“ říkala s úsměvem Šárka, která svého rozhodnutí, které udělala před rokem, nelituje, naopak.

Přesto všechno zjistila, že práce doma má i svá proti. Někdy na člověka padne nálada, že musí vystrčit paty ze dveří, kde má rodinu, domov i dílnu. Proto na ni můžete každý pátek a sobotu narazit na designových trzích v Holešovické tržnici v hale číslo 13. 

Video
Video se připravuje ...

La Bum objevíte na MintMarketu každý pátek a sobotu. Eva Fornálová

La Bum

Šárky značka nese zvláštní název – La Bum. Asi si taky pokládáte otázku, jak na název značky, která nabízí ekologický materiál, přišla. Vznikl před mnoha lety, když se její syn teprve učil mluvil. Neustále opakoval slovo „bum“. A tak z oblíbeného slova dítka vznikl i název originální značky La Bum.

Fotogalerie
12 fotografií