První tři roky jsou podle něj nejtěžší. „Dnes už bych neměnil,“ prozradil, že je se svou prací spokojený a už ho v ní nic nepřekvapí. „Jsem slušný na lidi a oni zase na mě. Nevím, zda to taky už není i tím věkem,“ vypráví Pavel Kurka s nostalgií v hlase.

Za ty roky už se soustřeďuje na to, jaký člověk by mohl být černým pasažérem. „Někdy vás ale překvapí, že člověk, který vypadá jako bezdomovec, při pokutě vytáhne z kapsy osm set korun a na místě vám zaplatí,“ svěřuje se, že i jeho odhad bývá někdy mylný.

Podívejte se na rozhovor s revizorem:

Video
Video se připravuje ...

Jaké je to dělat revizora Blesk TV

„Jsem normální člověk“

Černého pasažéra tak kromě oblečení prozradí jeho mimika a gesta – vyhýbavý pohled, úhybné manévry, sklopení očí do telefonu. Přestože se revizorů lidi bojí, i ti mají srdce a není jejich cílem jen druhým znepříjemnit den. „Jsem normální člověk jako každý jiný,“ říká.

Přestože za poslední rok zažili revizoři na 39 fyzických napadení, Pavel Kurka se do takovéto situace zatím naštěstí nedostal. „Kdysi, před těmi 25 lety, jsem se pustil do honičky, ale teď si vážím zdraví a vím, že mi to za to nestojí,“ říká nakonec. 

Fotogalerie
14 fotografií

Poslechněte si šéfa revizorů Josefa Hocka o nové kampani, která se snaží zatočit s černými pasažéry: