Petr do předešlého měsíce žil v poklidu u svého známého. Ten ho ale ze dne na den bez vysvětlení vystěhoval. Z bezvýchodné situace mu pomohla ředitelka Nového Prostoru, která mu zaplatila první dva týdny v ubytovně. „Třeba se mu tam zalíbí a zůstane tam napořád,“ doufala ředitelka v září těsně po onom incidentu.

Náhrada za ubytovnu

Jenže ukázalo se, že bydlení pro seniora s dalšími mladými dělníky není to pravé ořechové. Je tam čisto, teplo, postel tam je, jen tam v noci chodí dělníci z práce a během noci přechází sem a tam,“ vysvětloval dva týdny zpátky prodejce Nového prostoru, že mu na ubytovně chybí klid a v noci se díky spolunocležníkům nevyspí kvůli vrzání dveří, které ho uprostřed noci probouzí.

Další z dělníků zase poslouchal nahlas rádio. To nevypínal ani v noci. Petra tak jen vyzval k tomu, aby si dal do uší vatu a nestěžoval si. Je tak jasné, že ubytovna nebyla pro čtyřiasedmdesátiletého Petra ideálním domovem. Proto doufal, že se mu podaří najít si domov skrz dobré duše na internetu. A ono se to opravdu povedlo.

Po dvou týdnech od toho, co jsme s vámi sdíleli příběh, jak se ze dne na den ocitl bez střechy nad hlavou, už se nemusí Petr utápět v depresích. Konečně už má zase úsměv na tváři. „Nyní má vlastní pokoj, ledničku, televizi a dokonce parkety, ze kterých byl nadšený,“ sdílel šťastný konec Nový Prostor. „Tohle je moje Nový doma,“ mával s radostí.

Časopis, který pomáhá

Nový Prostor zaměstnává osoby v sociální tísni. Ty následně můžete potkávat v ulicích, metru a na náměstích metropole, jak svírají v rukou několik výtisků časopisu. Z každého prodaného výtisku pak dostanou poloviční provizi. Z 50 korun, které za měsíčník zaplatíte, tak věnujete 25 korun prodejci.

Fotogalerie
20 fotografií