Lenka se nedávno přestěhovala do Prahy z Tábora. Sen stát se popelářem, který má spousta malých kluků, ona neměla. Zato zálibu ve velkých autech ano, tak si nedávno udělala papíry na kamion.

„A začala jsem shánět firmu, která by měla pevnou pracovní dobu. Což se mi podařilo u Pražských služeb, každý den pracuju od brzkého rána a končím kolem půl druhé,“ rozpovídala se v pořadu Blesk.cz Selfie z Prahy.

Pracovat sem šla v podstatě z autoškoly, takže ji ještě několik měsíců zacvičovali. Mimo jiné aby si zvykla na úzké pražské ulice. „Jezdila jsem s druhým řidičem, který mě zaučoval. Nejdřív jsme cestovali víceméně po vesnicích – Újezdu nad Lesy, Klánovicích a podobně,“ říká.

Neměli dámskou šatnu, WC ani oblečení

S tím, že by u popelářů pracovala žena, neměl u pohovoru nikdo potíž. Spíš si vedení uvědomilo, že musí nastat jiné změny. „Byl problém se zázemím. Museli pro mě najít šatnu, samostatný záchod, ušít mi věci na sebe, protože zaměstnávají jen muže-řidiče. Jsem tady jen takový jediný případ,“ směje se Lenka.

Vedení prý mělo i strach, jak ji mužský kolektiv mezi sebe přijme. A realita? „Dopadlo to tak, že si mě tady hýčkají, jsou starostliví, se vším mi pomáhají, vysvětlují… Řekla bych stokrát lepší než čistě dámský kolektiv,“ libuje si Lenka.

Řidička jezdí celý týden po Žižkově a Vinohradech. Za parťáky má Jardu a Pavla. „Je šikovná. A je dobře, že tu máme ženskou. Aspoň se nám sem teď bude plno ženských cpát. A to je dobré, ne?“ raduje se Pavel.

Na to, jak Lence řízení jde, se podívejte v tomto díle pořadu Selfie z Prahy:

Video
Video se připravuje ...

Chlapi šílí: Praha má první ženu-popelářku! A mezi paneláky stojí středověká tvrz. Matěj Smlsal, David Vaníček, Hudebnibanka.cz

Všechny díly Selfie z Prahy najdete ZDE!