V roce 2010 ho založil strojvedoucí metra Lukáš Janírek. „Vystudoval jsem církevní konzervatoř a vysokou školu hudebních zaměření, tak jsem si říkal, proč nenabídnout něco víc i cestujícím a zaměstnancům,“ popsal Janírek v pořadu Blesk.cz Selfie z Prahy.

Mezi členy sboru, kterých je nyní třicet, najdete řidiče tramvají i autobusů, strojvedoucí metra a také další zaměstnance dopravního podniku. Přijímají ale i zájemce, kteří u firmy nepracují. Ženy jsou oproti mužům v převaze.

„Zpíváme dopravní písně jako třeba Mládkovu Tramvajáckou, dále mé vlastní skladby, lidovky, spirituály, něco málo z duchovní hudby, vánoční koledy a tak dále,“ vyjmenoval sbormistr. Na zkoušce zazněl například hit skupiny ABBA Super trouper nebo legendární Ave Maria.

Sbor jste mohli nedávno slyšet během akce Nalaďte se v metru na Vltavské. Celoročně zpívají i v kostelích a dalších místech po republice.

Zpěv sboru dopravního podniku si poslechněte v tomto díle pořadu Selfie z Prahy:

Video
Video se připravuje ...

Řidiči MHD to umí rozjet: Zpívají ABBU i Ave Maria! A do Prahy vezli stovky kilometrů kostel. Matěj Smlsal, David Vaníček, Hudebnibanka.cz

Všechny díly Selfie z Prahy najdete ZDE!