Přijde mi škoda, že se lidé za něčím honí. Oční kontakt navážou málokdy. A pokud, tak se většinou jen mračí,“ začal své vyprávění Petr. Právě přehlížení a negativní naladění lidí ho přivedlo na myšlenku Pražany probudit.

Na sloupech v ulicích se obvykle objevují vylepené papíry, na kterých lidé nabízí své služby. „Nabízím doučování“ ale na A4 od Petra napsané neobjevíte. On Pražany vyzývá k úsměvu. Nic víc po nich nechce.

Právě po vzoru nabídek na konec každého papíru nakreslil ony úsměvy, aby věděl, zda se projekt setkává s úspěchem. „I jsem si říkal, že bych to nejprve udělal anonymně. Ale nakonec jsem došel k závěru, že chci, aby ostatní věděli, kdo to tady vylepil. Nestydím se za to,“ svěřil se Petr.

A jak na tohle vylepování reagují kolemjdoucí? Řada z nich projde bez povšimnutí. Ovšem ti pozornější se zastaví. Po dočtení si tak většina utrhne úsměv na papírku a jde dál.

To je úžasný nápad. Taky si říkám, že je škoda, že se tak málo lidí usmívá,“ hodnotila Katka, která si právě jeden úsměv utrhla.

Fotogalerie
10 fotografií