Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Proč Pražané neholdují Valentýnu? Dávají přednost prvnímu máji

/
  • Preferují Pražané svátek svatého Valentýna, nebo první máj?
    14. února 2017 ● 05:50

    Stává se Valentýn pro Čechy významným svátkem lásky? Redaktorka Blesk Praha se vydala do terénu zjistit, jak se k tomuto svátku staví Pražané, a zda preferují první máj před svátkem zamilovaných. Přečtěte si jejich plány na 14. února. 

  • 1.

    Kateřina (38)

    „Valentýna s manželem neslavíme. Jsem vůbec ráda i za to, když si vzpomene na první máj. Takže občas se dočkám i polibku pod rozkvetlou třešní,“ svěřila se se smíchem Kateřina (38). Zároveň přiznala, že by byla ráda, kdyby si její partner někdy vzpomněl.

    Respondentka Kateřina (38)
    Autor: Eva Fornálová
  • 2.

    Štěpán (23)

    „No, svátek svatého Valentýna spíš neslavím, protože je to svátek, který tvoří komerce. Nicméně má to ušlechtilou myšlenku a spojuje lidi,“ svěřil se se svým pohledem na 14. února student Štěpán (23), který patří k mladší generaci, která už se na tento svátek nedívá tak černě.
    Respondent Štěpán (23)
    Autor: Eva Fornálová

  • 3.

    Tadeáš (24)

    „Když mám přítelkyni, tak jí rád dám nějaký dárek k 14. únoru. Slavím ale i máj, kdy se líbáme pod třešní. Mám tak rád oba svátky. Není to tak, že bych jeden ignoroval, protože by byl druhý lepší,“ řekl Tadeáš (24).
    Respondent Tadeáš (24)
    Autor: Eva Fornálová

  • 4.

    Milan (25)

    „My s přítelkyní slavíme pouze první máj. Na Valentýna tak nemáme žádné větší plány. Do restaurace chodíme obden, takže právě v úterý půjdeme taky. Ale neplánuji nijak výjimečný večer,“ prozradil Milan (25).
    Respondent Milan (25)
    Autor: Eva Fornálová

  • 5.

    Karel 29

    Karel  (29) Valentýn rád nemá. „Nelíbí se mi tento západní svátek. A taky si rád vzpomenu na přítelkyni kdykoli během roku. Takže Valentýn pro mě není vůbec výjimečný. Nemám rád dávání dárků, protože by se to mělo. Nemá to kouzlo,“ vysvětloval.
    Respondent Karel (29)
    Autor: Eva Fornálová

  • 6.

    Lukáš (32)

    A jak se staví k tomuto svátku Lukáš? „S přítelkyní máme naplánovanou cestu na tři dny do Českého ráje… Ale není to tak plánované kvůli Valentýnu, ale protože mi tak vyšlo volno. Valentýn tedy neslavíme. První máj si ale nenecháme ujít,“ prozradil Lukáš (32).
    Respondent Lukáš (32)
    Autor: Eva Fornálová
  • 7.

    Iva (22)

    „My s přítelem holdujeme prvnímu máji. Je to česká klasika. Valentýn vnímáme jako komerci, aby se po Vánocích zase prodávalo a byly tržby. Valentýn si děláme kdykoli v roce, kdy si na sebe vzpomeneme s nějakou maličkostí,“ svěřila se se svým pohledem Iva (22).
    Respondentka Iva (22)
    Autor: Eva Fornálová

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 12

Hunt: Pink:Růžový stupide,tak proč si dáváš anglický "nick"?

(14. 02. 2017 09:11)

rita20: Přesně tak, stále nám něco vnucují, plné obchody kýčů, no hnus. Není nad 1. máje .

(14. 02. 2017 09:08)

Hunt: wildcat:Blbečku z ruského kolchozu bliješ nesmysly ,ale tak nečum na reklamy a nes.er se do rodin!

(14. 02. 2017 09:07)

wildcat: Za chvíli budeme péct na Vánoce krocany, budeme slavit den nezávislosti a Valentýn jako svátek zamilovaných? - proč v zimě když je hezčí chodit v Máji na Petřín! Češství se v nás masivně potlačuje i v médiích kde se na nás valí angličtina z reklam, už nemáme domácnost ale Home, nemáme rodinu ale Family.

(14. 02. 2017 08:36)

andorea:

(14. 02. 2017 08:27)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy