Klub vznikl teprve nedávno. „Rozjeli jsme ho před dvěma měsíci. Ještě je tady třeba doladit některé věci,“ prozradil Jirka. Ovšem za ty dva měsíce na prostoru uspořádal řadu akcí, které lákají zejména alternativní lidi.

A kde tohle místo objevíte? „Říkali jsme si, že bychom byli rádi, kdyby se nám povedlo najít prostor někde v centru. Potom mi říká kamarád, že má vhodné místo na Havlíčkově. Tak jsem si nejprve myslel, že to bude v Havlíčkových sadech,“ svěřil Jirka, jakou měl velkou radost, když zjistil, že je místo hned u Masarykova nádraží, v centru dění. Sny se jednoduše plní.

Klub Propojení ale nevznikl jako rána z čistého nebe. Jirka už měl za sebou několik projektů, při kterých se snažil lidem nabídnout prostor k tomu najít podobně smýšlející lidi. „Nápad se zrodil už před rokem a půl. A tak jsme nejprve vytvořili festival Spolufest… Následoval klub,“ rozpovídal se o tom, jak se dostal až do dnešního dne.

„Místo je otevřené každému, kdo má chuť pro druhé uspořádat nějakou akci,“ vysvětloval koncept místa. V klubu se tak pořádají například kruhy sdílení, které jsou jistým druhem terapie, jóga, veganská setkávání a řada dalších akcí, jako například frekvenční zpěvy, o kterých jsme tady nedávno psali.

Fotogalerie
7 fotografií