„Medvídci se sem dostávají třeba tak, že je někde nakoupím – ať už v Praze v různých obchodech nebo mimo Prahu. Vždy když někde nějakého vidím, tak ho vezmu s sebou. Nebo je dostáváme jako dar od lidí, kteří je mají doma – ať už celý život, nebo jen chvíli, ale nechtějí je vyhodit, je jim jich líto, tak je sem přinesou,“ popsala v pořadu Selfie z Prahy majitelka medvědária Lucie Němcová.

Většinu medvídků si tu můžete i koupit. Samozřejmě někteří ale na prodej nejsou – a to třeba ten, kterému je 70 let a do medvědária přišel právě proto, aby se o něj Lucie postarala.

„Přinesla ho paní, která ho měla doma vlastně celý svůj život. A protože měla strach, aby se po její smrti nedostal do popelnice, tak nám ho sem přinesla. Medvídek je tedy velmi starý, vycpaný slámou, je k němu i celá řada oblečků. Paní ho opravdu opečovávala celý život,“ popsala Lucie.

Mají tu i medvídka, kterého bylo velmi složité opravit. „Byl rozřezaný na jednotlivé cáry plyše, které už ani nešly skoro sešít dohromady, jak se to rozpadalo. Tím pádem jsme ho museli dát do oblečku, aby vůbec držel pohromadě. Už je vlastně určený v podstatě pro sběratele. Pokud ho někdo bude chtít, tak už ne na hraní, ale jen na výstavu,“ dodala.

Na reportáž z medvědária se podívejte ve zpravodajské show Selfie z Prahy:

Video
Video se připravuje ...

Česko se vysmívá Praze: Neumíte ani namalovat čáry! A dům, kde se vám starají o medvídky. Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček