V Praze můžete poslední dobou potkat lidi, kteří jen koukají do mobilu a nevnímají okolí. Čekají totiž, až se jim na displeji objeví pokémon, kterého pak virtuálně chytí.

Mánii propadl i krerativní konzultant Honza. „Je to nejlepší hra za poslední dva roky, kterou pro mobily vymysleli. Máte tam pohyb, máte tam zábavu, vypadáte u toho jako idiot, to je prostě úplně skvělý,“ popsal v pořadu Selfie z Prahy.

Honza ale zažil kvůli pokémonům i řadu trapasů. Například když chytal tyto tvory v práci a mířil u toho telefonem na manažery firmy, kteří zrovna vycházeli ze zasedací místnosti.

„Negativní na hře taky je, že musím čtyřikrát denně dobíjet baterku telefonu. A narážím do věcí i lidí. Například na schodech v metru člověk udělá zácpu. Nepříjemné jsou i výlohy, do jedné jsem narazil nedávno na Budějovické. Problémem jsou rovněž patníky, lampy…,“ dodal s tím, že zatím chytil 30 pokémonů z celkem 135.

Kde v Praze najdete nejvíc pokémonů? I to se dozvíte ve zpravodajské show Selfie z Prahy:

Video
Video se připravuje ...

Mapy míst, kde najdete nejvíc pokémonů! A jak Pat a Mat opravují chodníky v Praze. Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček