V bludišti se můžete lehce ztratit. Túje jsou totiž vysoké přes dva metry, takže přes ně nevidíte. A to byl přesně majitelův cíl.

Čekal jsem do doby, než bludiště bude mít nějakou atmosféru, kdy stromy už budou srůstat a bude se v labyrintu dát ztratit,“ popisuje Borek.

Cesty jsou dlouhé 950 metrů. Paradoxně cílem není hledat střed nebo východ. „Prozatím je největší atrakcí najít rozmístěné skříňky, ve kterých jsou ukrytá razítka. Máme dvě sady razítek – večerníčkové dvojice a motivy řeckých bájí,“ vypráví.

V budoucnu plánuje do středu bludiště postavit rozhlednu. On sám už zná bludiště nazpaměť, takže procházet jím ho už nebaví.

Do jeho útrob ale musí pronikat neustále. A to kvůli péči. „Musím túje přihnojovat. Stříhat by se mělo co nejčastěji, ale dvakrát až třikrát ročně to stačí,“ dodává.

Na prohlídku bludiště se vydejte ve zpravodajské show Selfie z Prahy. Dále se pobavíte nad hláškami z pražských infocenter:

Video
Video se připravuje ...

Odhaleno: Proč někde váží ovoce na pokladně a jinde ne? A nejblbější dotazy z infocenter v Praze Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček