Fotografie, kterou vyfotil zástupce starosty Prahy 7 Pavel Vyhnánek a sdílel na Facebooku, putuje sociálními sítěmi. Je na ní zachycen řidič tramvaje číslo 24, který nelenil, zastavil v křižovatce tramvaj, vystoupil a pomohl bezpečně po přechodu přejít stařence o holích

„Při průjezdu křižovatkou bez funkční světelné signalizace, jsem dojel k přechodu pro chodce, kde se velmi pomalu snažila přejít starší paní. Vzhledem k tomu, že hrozilo bezprostřední ohrožení bezpečnosti provozu, rozhodl jsem se podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a pomohl starší, zdravotně hendikepované paní opustit křižovatku,” uvedl řidič tramvaje.

„Fotografie vznikla spontánně. Zrovna když jsme na Strossmayerově náměstí kontrolovali zkušební vypnutí semaforu, který má zlepšit dopravní prostupnost městské části Praha 7 a snižovat zdržení chodců i vozidel,“ uvedl Vyhnánek.

V ulici, kde tramvaják pomohl stařence přejít, vypnula Praha 7 zkušebně semafory.
Autor: Matěj Smlsal

„Je to obrovské gesto, kdyby náhodou chtěl za tento počin pražský dopravní podnik řidiče potrestat, nebo dokonce vyhodit, Praha 7 pro něj místo na radnici jistě najde,“ dodal s úsměvem.

Nejeli jste náhodou v té době tramvají? Nešli jste kolem? Co na dobrý skutek tramvajáka říkáte? Ozvěte se nám na tip@blesk.cz.