Potkat hrajícího umělce venku v metropoli jinde než v rušném centru Prahy nebývá obvyklé. Matěj Heinzl však nehraje mimo rušné ulice z důvodu přivýdělku. „Jedná se pro mě o relax a taky samozřejmě trénink,“ zmínil saxofonista, který se hře na saxofon věnuje pouhé dva roky.

Vždycky se snažím najít místa, kde není moc lidí a domů, abych příliš nerušil. A když je hezky, je to venku mnohem příjemnější hraní, než někde ve sklepě ve zkušebně,“ prozradil hudebník Matěj Heinzl, který často hraje u železničních kolejí nedaleko zastávky Krejcárek.


Matěj je živým důkazem toho, že je možné se uživit i bez hraní na Václaváku. „Hraním jsem se živil několik let, ale bylo to hlavně hraní v zahraničí. Hodně jsme cestovali. A poslední dobou si trochu přivydělávám i normální prací,“ vyprávěl saxofonista o poměrech v Česku a zahraničí.

Kromě možnosti poslechnout si Matěje, jak hraje na saxofon na vylidněných místech, mají Pražané šanci poslechnout si ho i na koncertech. „V současnosti hraju ve třech kapelách, plus v další jedné občas jako záskok,“ zmínil bez jakéhokoli náznaku vytahování skromný saxofonista Matěj. Těmi kapelami jsou Les Gars D'en Bas, Der Šenster Gob a Tygroo. Právě s tou poslední plánuje nejbližší koncert 28. dubna ve Venuši ve Švehlovce.
Fotogalerie
7 fotografií