Příběh prodejkyně květin, která léta vysedává u podchodu u tramvajové zastávky Muzeum, zaujal Pražany. Redaktorka Blesk.cz se tak za ní na místo vrátila i s nabídkou pomoci. Stařenka ale jídlo i jakoukoliv laskavost znovu odmítla. Po chvíli se beze slova zvedla a odešla. Na Václavském náměstí poté zahnula do podchodu, kde si ve směnárně směnila eura, která během dopoledne vydělala. Vše nasvědčuje tomu, že stará paní s květinami nouzí netrpí.

Stařenka se po oslovení zvedla a odešla do směnárny, kde si proměnila peníze.
Autor: Eva Fornálová

To potvrzují i někteří Pražané, kteří květinářku podle jejich slov znají. „Není to žádná Arménka. Její syn je lékař. Měla vdovský důchod. Pamatuji si ji z dob, kdy chodila k mamince na kafe, ta ale bohužel v roce 2005 zemřela. Neměla se špatně,“ popisuje příběh stařenky paní Helena, která reagovala na středeční článek.



Květiny, které prodává, nakupuje údajně v supermarketech v blízkosti Václavského náměstí. „Vídával jsem ji celé čtyři roky. Vždy nás žádala, abychom jí nechávali květiny stranou,“ vyprávěl zaměstnanec Albertu, u kterého si kupovala pugét sedmi růží, kdy jednu květinu prodá za třicet korun.

Kromě pugétu růží ve slevě si koupila vždy něco k snědku. Většinou platila bankovkami a my si jen říkali, že se ve srovnání s námi má báječně,“ svěřil se pokladní z Albertu, který ženu vídal pravidelně.

Stařenka si z prodeje květin udělala zřejmě slušný byznys.

Fotogalerie
7 fotografií