„Taková malá rozcvička,“ napsala k fotce například Kateřina. Jiní byli rádi za to, že do práce ve sněhové vánici nemusí cestovat pomocí městské hromadné dopravy. Fotka s tím, jak cestující tlačí autobus linky 180, se objevila na profilu sociální sítě Jak se žije v Řepích.  

Řidič celou věc oznámil dispečinku, který na místo okamžitě vyslal své vozidlo. „Daný úsek vozovky byl nesjízdný z důvodu náhlých sněhových srážek a absence ošetření či posypání. Po zastavení vozidla cestující nabídli řidiči pomoc s roztlačením vozidla, což znázorňuje pořízená fotografie,“ uvedl mluvčí Dopravního podniku hlavního města Prahy Jiří Štábl.

cestující linky 180 dnes museli přiložit ruku k dílu aneb sněhová kalamita v Řepích 17.2.2016 ...

Zveřejnil(a) Jak se žije v Řepích dne 17. únor 2016

Pár lidí si neodpustilo ani několik poznámek ve stylu písničky Jaroslava Nohavici o sněhové kalamitě v Praze. „Kalamita jak na Sibiři. Všude pár centimetrů sněhu a v Řepích 4,“ napsala například Petra. Podle jiné uživatelky se tak jen prokázala česká povaha. 

„Klasická česká povaha se opět projevila – nebydlím v Řepích, a i přesto mám potřebu komentovat Pražáky‘ – je vidět, že jste v Řepích a blízkém okolí v životě nebyli, protože byste věděli, že je to jedno z nejvýše položených míst v celé Praze a problém se sněhem je tu každý rok,“ napsala.  

Spousta lidí ale ocenila i ochotu cestujících pomoci řidiči. „Každý druhý ‚Nepražák‘ tvrdí, jak jsou Pražané líní, bezohlední a mají nos nahoru, tohle je skvělý příklad toho, jak je to doopravdy. Všichni se mohli na řidiče vykváknout a jít si po svých, určitě to pár lidí udělalo, ale většina šla pomoci řidiči tlačit autobus do kopce,“ upřesnila jedna z obyvatelek Prahy. 

Fotogalerie
8 fotografií