DPP na všech tratích v Praze postupně nahrazuje staré panely za novou technologii. Při ní uloží koleje na betonovou desku a použije moderní upevnění kolejnic, díky kterému je tramvajový provoz na takto opravených tratích výrazně tišší. Silnice bude mít nový asfaltový povrch.

DPP začne opravovat nejdříve úsek od křižovatky na nábřeží Kapitána Jaroše u stanice metra Vltavská po křižovatku Bubenského nábřeží a Argentinské ulice. Opravena tak bude trať v délce zhruba 230 metrů. Příští rok podnik začne opravovat úsek kolem Pražské tržnice, kde budou práce navazovat na zahájení výstavby lávky z Holešovic do Karlína.

Práce se dotknou provozu tramvajových linek. Linky číslo 1 a 25 pojedou v úseku Strossmayerovo náměstí – Dělnická přes zastávky Veletržní palác, Výstaviště, Nádraží Holešovice a Ortenovo náměstí. Tramvaj číslo 6 bude od 6:15 do 21:30 ve směru z centra ze zastávky Palmovka prodloužena přes zastávky Balabenka, Divadlo Gong a Nádraží Vysočany do zastávky Vysočanská.

Linka číslo 12 bude ve směru ze Sídliště Barrandov končit v zastávce Vltavská na předmostí Hlávkova mostu. Odtud bude pokračovat jako linka číslo 14 na Spořilov. Naopak linka číslo 14 se ve směru od Spořilova změní na Vltavské v linku číslo 12 a pojede na Sídliště Barrandov. Kvůli tomu vznikne zastávka Vltavská na předmostí Hlávkova mostu.

V denním provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava X25, která pojede ze Strossmayerova náměstí přes Vltavskou a dále kolem Pražské tržnice na Maniny.

Argentinská

Silničáři začnou také ve středu 13. října 2021 opravovat povrch vytížené Argentinské ulice v Praze 7, a to v úseku od Bubenského nábřeží ke Kouteckého ulici. Odfrézují asfaltový povrch a následné položí povrch nový, který nahradí nový protihlukový. Opraveny budou trhliny ve vozovce, výškově upraveny výstupy inženýrských sítí a vznikne nové dopravní značení. Dělníci opraví také odvodnění.

Omezení potrvají nejprve od 13. do 22. října, kdy bude uzavřen pravý jízdní pruh ve směru do centra a řidiči pojedou pouze jedním. Ve směru z centra budou ulice Argentinská a Za Viaduktem v úseku Kouteckého – Bubenské nábřeží průjezdné dvěma jízdními pruhy. Od středy 13. do pátku 15. října bude v ulici Za Viaduktem uzavřen pravý jízdní pruh a auta pojedou po levém jízdním pruhu. O 16. do října bude uzavřen levý jízdní pruh a doprava vedena v pravém jízdním pruhu.

V druhé fázi oprav od 23. do 31. října bude Argentinská z centra i do centra průjezdná pouze jízdním pruhem. Závěrečná fáze rekonstrukce začne 1. listopadu 2021 a její konec zatím nebyl určen. Bude při ní však uzavřena polovina jízdního pásu ve směru z centra. Ulice Argentinská bude průjezdná ve směru z centra jedním jízdním pruhem a ulice Za Viaduktem jedním jízdním pruhem z centra a druhým do centra.

Oprava v Argentinské se uskuteční v koordinaci s opravou tramvajové tratě na Bubenském nábřeží, rekonstrukcí semaforů na křižovatce Argentinské a Plynární a přeložkou vysokého napětí v Argentinské. Zároveň je oprava nutné kvůli následné rekonstrukci kanalizace, plynovodu, vozovek a pěší promenády na Bubenském nábřeží.