Státní zástupce ani policie nechtěli obvinění komentovat. Podle serveru to může souviset s tím, že si dokument o zahájení trestního stíhání nepřevzali ještě všichni obvinění. Lomecký a Hodek uvedli, že o obvinění zatím nic neví. Prodej bytů probíhal obálkovou metodou, Piráti pak průběh výběrových řízení prozkoumali a následně podali trestní oznámení. K tomu se jako poškozená přihlásila i městská část Praha 1. „Byty byly prodávány za ceny, které nabídli účastníci výběrového řízení. Městská část takto nabízené ceny bez dalšího akceptovala, aniž by ověřovala jejich obvyklost,“ řekl serveru radní Prahy 1 David Bodeček (Piráti), jenž trestní oznámení loni ještě před svým zvolením do funkce podával.

Praha 1 v uplynulých letech prodala desítky bytů a jejím postupem při prodeji části jejího majetku se policie mimo jiné zabývala koncem roku 2016. Policisté podle dřívějšího vyjádření mluvčí Andrey Zoulové tehdy prověřovali v souvislosti s privatizací městských bytů možné podezření z pletichy při zadání veřejné zakázky a veřejné soutěži. Na přelomu roku 2016 a 2017 vyšetřování formálně ukončili. Policie tehdy nikoho neobvinila.

Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 1 loni v případu prodeje bytu v Praze 1 zastavilo jako neopodstatněné trestní stíhání jednoho radního a dvou zaměstnankyň úřadu. Trestní oznámení podal jeden z neúspěšných zájemců o koupi bytu.