K těžko uvěřitelné nehodě došlo krátce před polednem v ulici K Dálnici v pražských Průhonicích. „Řidič Škody Fabie se snažil vyjet z kruhového objezdu a lehce se srazil s dalším vozidlem,“ uvedla mluvčí středočeských policistů Michaela Nováková. Starší muž zazmatkoval, vůz se ocitl mimo silnici, prorazil plot a spadl do hluboké retenční nádrže. Auto se navíc otočilo na střechu. 

Řidič měl ale štěstí v neštěstí. „Na místě byli čtyři laičtí zachránci, kteří neváhali a staršímu pánovi pomohli z auta. Za to jim patří velký dík, protože bez jejich pomoci by se ven zřejmě nedostal,“ řekla Blesk.cz mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová. „Když jsme přijeli na místo, muže jsme prohlédli, neutrpěl žádné zranění a jeho stav nevyžadoval transport do nemocnice. V autě byl i pes, který se po nehodě ven dostal sám přes zadní část, která se pádem otevřela,“ dodala. Při svém heroickém činu se ale lehce zranil jeden ze zachránců - uklouzl na mokrém povrchu a odřel se. 

Dva lidé?

Indicie od řidiče, který byl po nehodě nejspíš v šoku, nejprve nasvědčovaly tomu, že se v autě mohly nacházet celkem dvě osoby. „Druhého člověka však hasiči ani potápěči nenašli,“ uvedl mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel. Na místo povolali speciální čtyřnápravový vůz s jeřábovou nástavbou, pomocí nějž auto vytáhli. Silnice byla po dobu zásahu uzavřená.

Fotogalerie
14 fotografií