„Všechny stavby jsou v tuto chvíli naplánovány. U některých ještě čekáme na podpisy smluv a konečná rozhodnutí o dopravním omezení, ale prázdninový termín je pro nás prioritní, protože se omezení dotknou menšího počtu Pražanů,“ uvedla mluvčí TSK Barbora Lišková.

Dopravu na jihu města bude celé prázdniny komplikovat oprava vytížené Vídeňské ulice v úseku od ulice K Zeleným domkům až ke kruhovému objezdu u Dobronické a ulice K Libuši. Ta začala 4. června a potrvá do září. Silničáři tady položí nový povrch vozovky a opraví i chodníky.

Pokračovat bude až do 14. srpna oprava na nábřeží kapitána Jaroše v Praze 7, která začala letos v květnu. Potíže čekají na řidiče ve Vltavské ulici na Smíchově. Ta bude kompletně opravena. Práce tu budou postupovat po částech a ulice bude vždy částečně průjezdná. Oprava začne v červenci a skončí v prosinci. Částečně bude provoz omezen také na sjezdové rampě v ulici V Holešovičkách před mostem Barikádníků. Provoz zde bude omezen od července do září.

Přehled letních uzavírek v Praze, 2019
Autor: TSK

Kyvadlově projedou řidiči od června do září Vysočanskou ulicí. Silničáři zde vymění podloží i povrch silnice a opraveny budou povrchy i v zastávkách MHD. Povrch bude vyměněn také na Strakonické u Lahovického mostu.

Opravena bude vytížená Evropská ulice, kde bude zachován v každém směru pouze jeden jízdní pruh. Práce se uskuteční na zhruba 1,5 kilometru dlouhém úseku mezi ulicemi Gymnasijní a Horoměřická. Na nezbytně nutnou dobu budou uzavírány křižovatky navazujících ulic a řidiči budou muset jezdit po objížďkách. Práce potrvají od 20. srpna do 31. října.

Dělníci budou pokračovat v opravách na Štěrboholské spojce. Práce by tu měly skončit ke konci srpna. Dělníci zůstanou do 22. září rovněž v Nuselské ulici, kde opravy začaly již letos v březnu.

Opraví se i mosty

Stržen a vystavěn nový bude most v Horoměřické ulici na Praze 6. Začátek prací má TSK naplánován na červenec a závěr na červen 2020. Opravován již je také most přes Ořešskou ulici na západním okraji města. Doprava je zde řízena semafory a řidiči jezdí přes most kyvadlově. Práce skončí 29. září.

Až do prosince 2020 bude pokračovat rekonstrukce mostu ve Slánské ulici v Řepích. Do konce letošního roku potrvá i oprava mostu v ulici K Barrandovu.

Zastávky

Na Bělehradské ulici budou opravena tramvajová zastávka I. P. Pavlova. Ta bude nově bezbariérová. Dělníci zde začnou pracovat v červenci a skončí v říjnu.

TSK plánuje také obnovu protihlukové stěny ve Spořilovské ulici. Oprava 758 metrů dlouhé stěny začne 1. července a skončí 31. prosince. Na místě budou zúženy jízdní pruhy. Pokračovat budou již započaté práce také na výstavbě protihlukové stěny na Jižní spojce.