„Při pojíždění po pojezdových drahách došlo ke kontaktu dvou letadel, a to koncem křídla jednoho letadla s koncovou částí druhého letadla. Všichni jsou v pořádku,“ řekl Blesk.cz mluvčí letiště Roman Pacvoň. Letadla Boeing 737-800 patří společnosti Smartwings, srazila se krátce po poledni.

„Podle mých informací se nehoda obešla bez zranění,“ upřesnila mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová s tím, že na místo posílali inspektora. Podle Pacvoně není provoz letiště narušen, u několika letadel je však možné očekávat zpoždění při odletu.

Událost pro Blesk.cz potvrdila také tisková mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková. „Zda byla letadla poškozena, a případný rozsah poškození, se nyní zjišťuje. Cestujícím bude zajištěna náhradní doprava,“ sdělila Dufková. To bude trvat řádově hodiny. Jedno z letadel mířilo do Funchalu na portugalském ostrově Madeira. Cestovalo v něm 160 pasažérů. Druhé letadlo se 118 cestujícími mělo letět do Monastiru v Tunisku. 

V případě velkého poškození strojů by nehoda mohla ještě více zkomplikovat současnou situaci dopravce. Smartwings se totiž potýká s problémy s letadly Boeing 737 MAX 8, které musel zatím dočasně vyřadit z provozu. Provoz těchto strojů v březnu zakázala po nehodě stejného stroje v Etiopii Evropská agentura pro bezpečnost létání. Smartwings vlastní sedm těchto letounů, dalších devět měla společnost převzít do léta. Letadla typu Boeing 737 MAX 8 tak měla v letní sezoně činit zhruba jednu třetinu flotily. Dopravce je zatím nahrazuje dalšími stroji ze své flotily, pro letní sezonu zároveň oznámil snížení svých letů o osm procent.