Omlouvám se, zabiju se - tak nějak zněl text zprávy, kterou si šokovaná přítelkyně Ivana Holečka (38) přečetla 28. března večer. Bývalý místostarosta Prahy 3 za ČSSD odjel ten den po páté z práce do obce Kařez, kde mají jeho rodiče chatu a k níž má velmi blízký vztah. Ještě z auta poslal přítelkyni i dalším přátelům šokující zprávy. Od té doby jako by se po něm slehla zem. 

„Do obce Kařez v minulosti často jezdil se svými rodiči. Společně byli i členy tamního mysliveckého spolku. Má tudíž velmi dobrou znalost okolí a nechal se slyšet, že pokud by spáchal sebevraždu, tak právě tam. Muž má psychické problémy a pravidelně musí užívat léky,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský s tím, že podle přítelkyně se již v minulosti o sebevraždu pokusil. U sebe má navíc nejspíš legálně drženou krátkou střelnou zbraň.

Kromě policistů po něm prostřednictvím sociálních sítí pátrají i jeho známí. „Jsme totálně zoufalí... My, kamarádi, snoubenka, rodina, ale hlavně čtyřměsíční chlapeček Oskárek, kterému se ztratil tatínek,“ napsala na Facebook jeho známá a přiložila několik fotografií. Ivan je podle ní „neskutečně silný chlap, přátelské, hodné a milující povahy“ a navíc se má za tři měsíce ženit.

Ivan je střední postavy, měří 175-185 cm, má vysoké čelo a krátké hnědé vlasy. Poznávacím znamením by mohla být dlouhá jizva na boku hlavy - dříve totiž prodělal operaci mozku. „Naposled byl viděn v modré péřové bundě s kapucí, modrých kalhotách a tmavě modrých botách s bílou podrážkou,“ dodal Rybanský. Pokud o něm něco víte, kontaktujte linku 158.

Fotogalerie
6 fotografií