Úsek silnice první třídy číslo 61 v Kladně, na němž stojí most, je od úterý neprůjezdný - zhruba padesát let starý most je totiž v havarijiním stavu, proto půjde k zemi a na jeho místě vyroste nový. „Vysoutěžená zakázka je na 26 milionů bez DPH, zprovoznění je naplánováno na konec listopadu,“ řekla Blesk.cz ředitelka Správy Praha Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Iva Chalupová. 

Podle ředitele Úseku kontroly kvality staveb ŘSD Jiřího Hlavatého jsou pod mostem vedeny místní sítě včetně horkovodu, proto byla celá realizace složitější. „Na mostě probíhaly pravidelné prohlídky, loni v listopadu proběhla první hlavní, která řešila statiku. Odebraly se vzorky, které prokázaly, že most je ve špatném stavu. Museli jsme zrealizovat dopravní opatření a začít projektovat opravu,“ uvedl. Bourání se bude provádět postupně po jednotlivých nařezaných částech.

Nový most bude založený na pilotech, s nosnou konstrukcí ze železobetonu. Náklady přesáhnou 30 milionů korun. Smlouvu s dodavatelem prací uzavřelo ŘSD v únoru. Řidiče v Kladně letos čeká řada uzavírek, pokračovat bude například i rekonstrukce krajských silnic v Doberské ulici a ulici Milady Horákové, přibližně za dva týdny bude také uzavřena ulice Generála Klapálka.

Fotogalerie
5 fotografií