„Výpověď považujeme za neoprávněnou. Aktivně s Metrostavem jednáme, doposud jsme postupovali v souladu a věřím, že se problém podaří vyřešit. Zároveň je mým cílem zjistit, proč minulé vedení radnice v čele se starostou (Romanem) Petrusem dovedlo celou situaci kolem Nové Palmovky až do toho stavu, kdy Metrostav dává od celé stavby ruce pryč,“ sdělil Slabihoudek.

Stavbu provázejí dlouhodobé spory a problémy. Původní projekt byl schválen v roce 2010 a počítal s investicí asi 1,1 miliardy korun. Minulé vedení radnice po volbách v roce 2014 ale zpochybnilo vlastnictví budovy a objekt se stal předmětem soudních sporů mezi Prahou 8, magistrátem a Metrostavem. Nakonec se strany dohodly, že budovu dostaví Praha 8, na což od města dostane 600 milionů. Zhruba polovinu stavby má zabírat záchranná služba, zbytek bude sídlem radnice.

Na Palmovce se plánuje také další projekt, a to na místě nevyužívaného autobusového nádraží při Zenklově ulici. Na něj je od roku 2005 vydáno územní rozhodnutí pro stavbu budovy s více než 300 byty a zhruba 6000 metry čtverečními komerčních prostor. Dozorčí rada dopravního podniku (DPP), který pozemky vlastní, letos schválila budoucí kupní smlouvu s firmou Akvo Praha. Za pozemky investor zaplatí 111 milionů a přestavbu bude mít na starost developerská společnost Landia Management.

Fotogalerie
4 fotografie