Průvod vyrazil z Hradčanského náměstí ve 14:30. V jeho čele šel orchestr Tian Guo Marching Band tvořený lidmi různých etnik z deseti evropských zemí, které spojuje právě cvičení Fa-lun-kung. Za ním nesli lidé dva patnáctimetrové čínské draky, nechyběly ani tanečnice nebo lidé s transparenty s nápisy „Pravdivost, soucit, snášenlivost“ v různých jazycích.

Část průvodu předváděla meditační cvičení, ženy v bílém zase nesly portréty lidí, kteří učení praktikovali a v důsledku pronásledování v Číně zemřeli. Bílá barva symbolizuje v čínské kultuře smutek.

Průvod prošel přes Malostranské náměstí a Karlův most na Václavské náměstí. Okolo sedmé hodiny večer se příznivci hnutí sešli na Staroměstském náměstí. Tam si sedli na zem do tvaru věty „Falun Dafa je dobrý“ v čínštině. Před sebou měli zapálené svíčky a meditovali. Na Staroměstském náměstí byly už přes den vidět ukázky cvičení, lidé zde také mohli podepsat petice proti pronásledování hnutí v Číně.

Na to, že jsou lidé praktikující Fa-lun-kong v Číně pronásledováni, upozorňuje hnutí dlouhodobě. V červenci například tiše protestovali před čínskou ambasádou v Praze, tehdy chtěli stejně jako dnes upozornit, že lidé, kteří v Číně učení praktikují, jsou se souhlasem režimu zabíjeni kvůli obchodu s orgány.

Meditační praxe Fa-lun-kung pochází z buddhismu. Zahrnuje pomalá, energetická cvičení a klade důraz na hodnoty pravdivosti, soucitu a snášenlivosti. Věnují se jí lidé ve více než stovce zemí po celém světě. Původně byla v Číně podporovaná i vládou, od července 1999 jsou ale její členové perzekvováni. Jedním z důvodů prý bylo to, že za sedm let se meditačnímu cvičení začalo věnovat více lidí, než bylo členů komunistické strany.

Fotogalerie
3 fotografie