Obrovský smutek a zoufalství prožíval od čtvrtečního večera britský pár – z ulice Odborů v centru Prahy se jim totiž ztratil jejich milovaný čtyřnohý kamarád Calvin. Jeho majitelé Ann s Johnem po něm s pomocí známých i sociálních sítí ihned začali úpěnlivě pátrat: příspěvek, který zveřejnili na Facebooku, sdílely stovky lidí, nechali vytisknout letáčky, které následně rozvěsili po Praze, a za nalezení vypsali odměnu 20 tisíc korun. „Calvin zmizel v Praze 1, pokud ho někdo uvidíte, prosím, kontaktujte nás,“ stálo v příspěvku. 

Indicie ukazují, že dvouletý bernský salašnický pes Calvin nejspíš 20. září večer zřejmě neutekl sám.Calv byl údajně viděn v tramvaji 23 s mužem,“ informovala v sobotu na Facebooku Lucie, která majitelům pejska pomáhala dohledat. V úterý ráno pak majitelka zveřejnila záběr z bezpečnostní kamery právě z ulice Odborů, odkud se Calvin ztratil. Ten ukazuje mladého muže, jak kráčí ulicí 20. září ve 20:49 se psem nápadně podobným Calvinovi. 

Příběh má ale na rozdíl od mnoha jiných šťastný konec. Ještě v úterý dopoledne se totiž Calvin našel na veterinární stanici v Praze 8 a shledal se se svou šťastnou paničkou. „Díky pozornosti, které se případu dostalo, si nejspíš ten, kdo Calvina měl, uvědomil, že ho nemůže schovat,“ uvedla Ann a poděkovala všem, kteří jí s hledáním pomohli. 

Fotogalerie
7 fotografií