Dvouletý bernský salašnický pes Calvin se ztratil ve čtvrtek 20. září v pozdních nočních hodinách v ulici Odborů, kde byl uvázaný na vodítko. Přesto z místa zmizel bez jakýchkoliv stop, což s sebou samozřejmě nese řadu otázek. Dostal se z vodítka sám, nebo za přispění někoho cizího? Nebo jej dokonce někdo unesl? Na sociálních sítích se rozpoutala vlna solidarity a Pražané se „ztraceného“ pejska snaží majitelům dohledat. Ti přitom za jeho nález slibují i finanční odměnu.

Indicie prozatím každopádně poukazují na to, že se Calvin pravděpodobně v posledních dnech toulal v okolí Bulovky, Karlína či na Proseku. „Calvin byl údajně viděn v Karlíně podél řeky, prosím koukejte kolem sebe!“ žádala v sobotu v poledne Pražany na Facebooku uživatelka Lucie, která se pejska snaží majitelům dohledat.

Jak Calvin vypadá?

Jedná se o dva roky starého bernského salašnického psa s typickým zabarvením srsti čili v trikolóře černé, hnědé a bílé. Váží 45 kg. Na zavolání svého jména poslušně reaguje. Na sobě by měl mít černý kožený obojek se známkou, je čipovaný a nekastrovaný.

V Praze se ztratil dvouletý bernský salašnický pes Calvin. Ulicemi se pravděpodobně toulá už pár dní. Pomůžete ho vrátit domů do bezpečí?
Autor: Findcalvin.cz
Pokud náhodou pejska uvidíte, ozvěte se jeho majitelům na tel. čísla 727 803 854 nebo 724 039 904, nebo to nahlaste Městské policii hl. m. Prahy na tísňové lince 156, která jej na základě čipu bude schopna majitelům vrátit.
Fotogalerie
5 fotografií