Pražané jsou na své metro obzvlášť citliví a každý zásah do podoby stanic je bedlivě sledovaný. Ani teď neunikla místním změna, která se ve stanici udála. Zašlé obklady nahradily jiné, které svojí novotou září za kolejištěm.

Opravy si ihned všimli uživatelé Facebooku, kteří postup kritizují: „Tak je to bohužel ještě horší, než jsem čekal. Na rozdíl od původní nedělené lamely, materiál kdoví co. Totální pěst na oko. Tohle fakt někdo myslí vážně?“ diví se na sociální síti uživatel Lukáš. Podobně reaguje i Šimon: „Nechápu, proč. Funkční to je, ale hezké to opravdu není,“ píše.

Ničeho si nevšimli

Podle dotazů Blesk.cz cestující ve stanici většinou žádné změny nezaznamenávají. Poté co jsou upozorněni, nové obklady jim nijak nevadí. „Bílých panelů jsem si nevšiml. Líbí se mi, že jsou nové. Prvně jsem si myslel, že na ně přijde ještě nějaká obrazovka,“ svěřil se pan Tadeáš (61).

Ve stanici metra Dejvická přibyly nové obklady. Podle některých názorů se nehodí k těm původním.
Autor: Jiří Marek

Paní Vlasta (75) novinku zaznamenala: „Všimla jsem si, že tu jsou nové desky. Je to pořád lepší, než aby z toho čouhaly dráty. Nijak mi to nevadí,“ říká. Ani další oslovení pasažéři nemají s novým obložením problém.

Náhrada

Podle mluvčí pražského dopravního podniku se změna týká pouze čtyř konců, kde jsou kryté kabely. „Obkladová stěna v kolejišti zůstane ponechána v původním materiálu, pouze na koncích obkladové stěny v každé koleji budou vyměněny nejhůře degradované části obkladu. Ty budou nahrazeny lamelovým obkladem podobného odstínu,“ vysvětluje úpravu Aneta Řehková.

Stavební práce by měly skončit na přelomu října a listopadu. Dopravní podnik za ně zaplatí přibližně 109 milionů korun. Díky celkové rekonstrukci se nebude muset stanice opravovat po dalších 30 let. 

Fotogalerie
10 fotografií