K nehodě došlo na silnici 1. třídy u Votic v okresu Benešov na hlavním tahu směrem na Tábor. „Čelně se zde srazil osobní automobil s nákladním,” vysvětlila policejní mluvčí Středočeského kraje Michaela Richterová. „Příčiny nehody jsou dosud v šetření,” vysvětlila k tomu, co nehodě předcházelo. V rámci vyšetřování bude komunikace uzavřena zhruba několik hodin.

Video
Video se připravuje ...

U Votice se čelně srazil osobní vůz s nákladním automobilem. Srážku nepřežili dva lidé. Aktu.cz

Záchranáři Zdravotnické záchranné služby (ZZS) na místě ošetřovali celkem čtyři zraněné. „Bohužel, dvě osoby z osobního vozidla utrpěli zranění neslučitelná se životem a záchranáři jim již nedokázali pomoct,” vysvětlila mluvčí ZZS Petra Effenbergerová. „Třetí osoba z automobilu utrpěla mnohočetná poranění, se kterými byla letecky transportována do FN Motol v Praze.” Řidič kamionu byl s lehkými poraněními ošetřen na místě.

Video
Video se připravuje ...

U středočeské Votice se čelně střetlo osobní auto s náklaďákem. Dva lidé nehodu bohužel nepřežili. David Malík

Svědci nehody nezůstali lhostejní

Ještě před příjezdem záchranářů, policistů a hasičů se do záchrany cestujících pustili i řidiči vozidel, kteří jeli okolo. „Dvě osoby z vozidel vytáhli lidé z okolo jedoucích aut, jednu osobu jsme vyprošťovali my,” uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Vladimíra Kereková. Hasiči místo nehody zabezpečili protipožárními opatřeními.

Video
Video se připravuje ...

U Votic se čelně srazil osobní automobil s kamionem. Dva cestující osobáku svým zraněním bohužel podlehli na místě. David Malík

Fotogalerie
20 fotografií