Primátorka Adriana Krnáčová (ANO) odvolala ředitelku 3. července s tím, že má i souhlas ministra vnitra Lubomíra Metnara (za ANO). Podle serveru Neovlivní.cz ale jeho souhlas ve formě, aby obstál, chyběl.

„Ministr vnitra konstatuje, že ve věci shledal jak zjevná pochybení v průběhu vedení celého správního řízení, tak v samotné formě a obsahu napadeného souhlasu,“ stojí podle serveru v rozhodnutí s datem 29. srpna 2018.

Policie na magistrátu zasahovala v červnu v souvislosti s granty na sport a tělovýchovu a kvůli dotacím ministerstva školství přišli policisté na úřad už loni v květnu. Zajímali se o ředitelku magistrátního odboru sportu Soňu Fáberovou. Podle primátorky Děvěrová, která vedla úřad po vítězství ve výběrovém řízení od února 2015, přistoupila ke kauze liknavě a dostatečně ji neřešila. Děvěrová s odvoláním nesouhlasila a podala rozklad a uspěla. V SMS zprávě Neovlivní.cz potvrdila, že se vrátit rozhodně chce. „Chci se jistě vrátit. Nic dalšího ale v tuto chvíli komentovat nechci,“ uvedla.

S kauzou se podle serveru bude muset nejspíš vypořádat nové politické vedení magistrátu, které vzejde z říjnových voleb. Krnáčová v čele hlavního města končí.