V ranních hodinách došlo v ulici U Výstaviště k úniku plynu z výkopu. Velitel zásahu preventivně uzavřel celou ulici včetně tramvajové dopravy,“ prozradil mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. V místě byla naměřena vysoká koncentrace plynu. „Z toho důvodu dojde k evakuaci osob z budov přilehlých křižovatce ulic U Výstaviště a Bubenská,“ informovali policisté.

Tramvajové linky 6, 12 a 17 jsou obousměrně odkloněny. Linka číslo šest jede přes Strossmayerovo náměstí - Vltavská - Pražská tržnice na Maniny. Linka číslo 12 ze Strossmayerovo náměstí - Veletržní palác na Výstaviště Holešovice. A linka 17 (vybrané spoje) ze Strossmayerovo náměstí - Vltavská - Pražská tržnice - Ortenovo náměstí - na Nádraží Holešovice.

Video
Video se připravuje ...

Křižovatka ulic U Výstaviště x Bubenská a přilehlé komunikace jsou uzavřeny kvůli úniku plynu. David Malík

Hasiči evakuovali osoby z přilehlých domů. „Celý trakt v ulici U Výstaviště až po žel. viadukt je vyklizen, nyní budeme provádět evakuaci v ulici Bubenská,“ popsal k situaci krátce po desáté hodině ranní Martin Kavka. Z přilehlých budov policisté evakuovali na 121 osob a 4 domácí zvířata. Uzavírka se dotkla křižovatek ulic Dukelských hrdinů x Strojnická, Bubenská x Na Šachtě a Partyzánská x Na zátorkách.



Krátce po půl dvanácté se situace začala obracet k lepšímu. Plynaři až do dvanácté pracovali na uzavření středotlakého potrubí. „Provádíme závěrečné měření. Situace se postupně vrací do normálu,“ prozradil ve čtvrt na jednu mluvčí hasičů Martin Kavka. V půl jedné odpoledne se tak pomalu začali místní vracet do svých domovů. 

Krátce před jednou hodinou odpolední byl provoz v ulici U Výstaviště obnoven. Tramvaje už tudy opět projíždí.

Fotogalerie
29 fotografií