Po klidných ránech na pražských silnicích, které se až na několik výjimek držely po celé prázdniny, se do hlavního města kromě školáků vrátil také hustý provoz. Do metropole dorazí odhadem dalších 30 procent řidičů,“ vysvětlil Blesku už dříve dopravní expert Roman Budský. Ranní špička se tak v první školní den neobešla bez kolon. 

Velké problémy způsobila nehoda na Jižní spojce, ke které došlo krátce po šesté hodině ráno. U nájezdu na D1 se srazila tři osobní auta, kolony se tak od brzkého rána táhly přes Barrandovský most přes Dobříšskou až k tunelu Mrázovka a řidiči museli počítat se zdržením. Kritická byla také situace v ulici V Holešovičkách a Liberecká, kde se tvořily kolony kvůli regulovanému vjezdu do tunelu Blanka.

Čtvrtý stupeň provozu se také celé ráno držel na Nuselském mostě. Řidiči se dočkali plynulého provozu kolem půl desáté. Ucpaná byla také Radlická ulice ve směru do centra, tam se lidé zdrželi i hodinu. Podobná situace potkala i Strakonickou. Situace v Praze se uklidnila mezi devátou a desátou, kdy opadl největší nápor.

Opravy pokračují

Silničáři v Praze po prázdninách pokračují v opravách na 14 místech. V Ocelkově ulici v úseku mezi Broumarskou a Cíglerovou tu Technická správa komunikací (TSK) opraví vozovku, chodníky a odvodnění. Práce tady začaly již loni v říjnu. Rekonstrukce komunikace bude do prosince pokračovat také na vytížené Českobrodské mezi ulicemi Ke Třem mostům a Na Vydrholci.

Do listopadu budou opravovat silničáři Husitskou v Praze 3, kde kvůli uzavírce v březnu kolabovala doprava v části Žižkova. Rekonstrukce ulice a kanalizace bude do listopadu pokračovat rovněž na Libušské ulici. Do prosince bude TSK opravovat komunikaci a chodníky v předpolí Písecké brány a na Nuselské v Praze 4 v úseku od Vladimírovy ulice k mostu přes Botič.

Dopravní situace v Praze
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
Datum:
 
9:45
3. 9. 2018

Dopravní situace v Praze se zklidnila, i po Barrandovském mostě už řidiči projedou bez problémů. Hustší provoz je stále na D0 a E65 směrem od Černého Mostu na Štěrboholy, zdržení je ale v řádech minut. Tímto se s vámi loučíme a přejeme cestování po pražských silnicích bez komplikací.

 
9:25
3. 9. 2018

Strakonická ulice je bez problémů průjezdná. Kolony jsou stále na Barrandovském mostě a v Dobříšské ulici směrem k tunelu Mrázovka.

 

Také provoz na Nuselském mostě je podle redaktorky Blesk.cz, která situaci na místě sleduje, už obousměrně plynulý.

 
8:56
3. 9. 2018

Komplikace v pondělí ráno zasáhly nejen pražské silnice, problémy jsou i na kolejích:

 
8:55
3. 9. 2018

Na Nuselském mostě trvá směrem do centra čtvrtý stupeň provozu kvůli semaforům, o kousek dál v Legerově ulici už je doprava plynulejší.

VIDEO
Video se připravuje ...
IMAGE
IMAGE
IMAGE
 
8:45
3. 9. 2018

Nehoda na Jižní spojce u sjezdu na D1 už byla odklizena, kolony se rozjely a provoz je zase v normálu. Dobříšská ulice je ale stále obousměrně ucpaná.

 
8:43
3. 9. 2018

Obousměrně ucpaná je Kbelská ulice, dlouhá kolona pomalu popojíždí mezi sjezdem na Letňany a Poděbradskou ulicí.

 
8:25
3. 9. 2018

Dlouhá kolona je i v Radlické ulici ve směru do centra - auta stojí od Smíchova až do Jinonic, řidiči se zdrží až hodinu.

 
8:10
3. 9. 2018

Kvůli regulovanému vjezdu do tunelu Blanka jsou ucpané také ulice V Holešovičkách a Liberecká ve směru do centra. Kolona stojí až do Letňan.

 
7:52
3. 9. 2018

Ucpaná je i Strakonická ulice - ve směru od Zlíchovského tunelu k Barrandovskému mostu trvá podle Technické správy komunikací dopravní stupeň číslo 4. „Čtyřka“ je i na Nuselském mostě ve směru do centra, na Jiráskově mostě směrem k Jiráskovu náměstí, na Barrandovském mostě směrem k Jižní spojce, v Dobříšské ulici i v Letenském tunelu směrem ke Štefánikovu mostu.

 
7:46
3. 9. 2018

Hustý provoz je také v Patočkově ulici na pražském Břevnově.

 
7:40
3. 9. 2018

Na Městském okruhu se tvoří kolony od sjezdu na D1, kde došlo k nehodě tří aut, přes Barrandovský most až ke Strahovskému tunelu. Kvůli nehodě je průjezdný jen jeden ze čtyř jízdních pruhů.

 
7:30
3. 9. 2018

Řidiči se zdrží i na Nuselském mostě - popojíždí se krokem.

 
7:15
3. 9. 2018

Na Jižní spojce ve směru k Průmyslové, před sjezdem na magistrálu, došlo po šesté hodině k nehodě tří vozidel. Levý pruh je neprůjezdný, tvoří se dlouhé kolony.

 
07:10
3. 9. 2018

Dobré ráno, vítáme vás u on-line přenosu, v němž budeme monitorovat situaci na pražkých silnicích.