„Měním na Letné kontejnery na bioodpad a najednou ke mně přiběhl mladík, že u Stalina spadla nějaká dívka,“ ozval se ve čtvrtek kolem páté ráno zoufalý telefonát na linku pražských strážníků. Teprve 19letá slečna se zřítila do nepřístupné osmimetrové šachty. Strážníci nelenili a vyrazili na místo. „Hlídka se vybavila záchranářským batohem a lanem,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Protože situace byla velmi vážná a mohlo jít dokonce o život, zavolali také záchranáře. 

Když strážníci dorazili na místo, zjistili, že dívka po děsivém pádu do půl metru široké šachty naštěstí komunikuje, stěžovala si ale na bolest zad a krku. Strážníci proto od záměru vytáhnout dívku pomocí lana upustili a urychleně zavolali na pomoc hasiče. 

„Strážníci do jejich příjezdu s dívkou komunikovali a psychicky ji podporovali,“ dodala Seifertová. Drama mělo díkybohu šťastný konec - hasičům se pak zraněnou ženu podařilo vyprostit přes vrata, která vedou do prostor před památníkem. „Záchranáři 19letou dívku, která byla při vědomí, ošetřili a s pohmožděnou páteří ji odvezli na jednotku intenzivní péče do Ústřední vojenské nemocnice,“ řekla Blesk.cz mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Oznámení o pádu dívky na tísňovou linku pražských strážníků:

Video
Video se připravuje ...

Dívka (19) se 16. srpna nad ránem zřítila do 8metrové šachty u kyvadla na Letné. Městská policie Praha

Fotogalerie
10 fotografií