Hustý černý dým, který se v pondělí po poledni začal vznášet z areálu bývalých hutí Poldi v Kladně, kde chytla skládka pneumatik, vyděsil nejen obyvatele středočeského města, ale i ze širokého okolí. Vidět byl i z 10 kilometrů vzdálené Unhošti nebo z pražského Letiště Václava Havla. S plameny bojovaly desítky hasičů.

Práci jim navíc komplikovala skutečnost, že v blízkosti ohně stálo asi 22 vagonů s uhlím, které hasiči museli chránit. Pak se jim ale podařilo sehnat strojvedoucího, který je odtáhl do bezpečí. Požár hasiči zdolali přbližně v 16:40, tedy asi po čtyřech hodinách.

Kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno) řekl, že nebyla potřeba bezpečnostní opatření, obyvatelé města neohrožoval ani požár, ani produkované zplodiny. Kereková dodala, že chemická laboratoř hasičů z Kamenice na místě měřila škodliviny v ovzduší.

Město ale preventivně na svém webu doporučilo především obyvatelům v městských částech Vrapice, Dubí a Dříň aby nevětrali. „Stejné doporučení platí i pro obce navazující na jmenované městské části,“ uvedl magistrát na webu.

Podle mluvčí záchranné služby Petry Effenbergerové museli záchranáři na místě ošetřit dva hasiče, kterým způsobily vysoké teploty zdravotní problémy. Odvoz do nemocnice ale nebyl nutný.

Video
Video se připravuje ...

V areálu bývalé huti Poldi hoří skládka pneumatik. David Malík

Fotogalerie
6 fotografií