Původně na konci a začátku ulice Na Krutci stál pouze „starý dobrý“ zákaz vjezdu vyznačených vozidel. Kvůli novelizaci zákona a přání místních však přibylo další omezení a upozornění. A co piktogramy znamenají?

Podle značení je ulice obousměrná pouze mezi sedmou a desátou ranní. Cyklisté tu mohou projíždět obousměrně kdykoli. Zákaz vjezdu mají pak auta nad 3,5 tuny bez souhlasu městské části. Značka je výsledkem kompromisu mezi místními a úřadem. „S ohledem na tlak místních obyvatel, poukazující na množství průjezdné dopravy ulicemi Na Krutci a Vokovická, bylo hledáno přijatelné řešení,“ říká mluvčí Prahy 6 Ondřej Šrámek.

Novinka pobaví

Kvůli opravám v Horoměřické byla ulice v poslední době dopravně vytížená a místním docházela trpělivost. Výsledek jejich jednání však baví internet. „Čitelnost značky teda nic moc. To aby si člověk před ní zabrzdil a chvíli postál, než si přečte všechny řádky,“ píše v komentáři na Facebooku Michal Petera.

Podle nezávislého dopravního experta Roberta Vacka je značení v souladu s pravidly. „Značka zřejmě řeší denní provoz, kdy zjednosměrňuje ulici a omezuje nákladní vozy a autobusy. Pro cyklisty neplatí. Nicméně značky jsou to zajímavé, taková kuriozita. Sváteční řidiči by mohli někdy zmatkovat,“ usmívá se Vacek.

Podle mluvčího Prahy 6 Ondřeje Šrámka se jedná o dočasné řešení a není jisté, zda kuriózní značka bude i nadále v této podobě.

Fotogalerie
3 fotografie