Parčík u Rokytky čeká vyčištění od nekoncepčně vysázené zeleně a náletových dřevin. Ostatní zeleň bude ošetřena. Vybudovány budou nové chodníky s povrchem z kamenné dlažby s kamennými obrubníky a vzniknou i nové plochy z drobného kameniva. „Stávající zpevněné plochy budou vybourány včetně obrubníků. Výjimku tvoří nově osazené silniční obrubníky v ulici U Rokytky, které budou ponechány," uvedla mluvčí radnice Marcela Konrádová. Do parku budou umístěny také nové lavičky a odpadkové koše.

Kromě parku u Rokytky chce městská část opravit také ostrůvky zeleně a cest u tramvajové zastávky Vosmíkových, ostrůvek na křižovatce Primátorské a Konšelské ulice, kde bude opraveno i stání pro kontejnery. Oprava čeká ostrůvky na křižovatkách Zenklovy a Prosecké ulice a Podlipného a Braunerovy ulice.

V loňském roce rozhodla Praha 8 o opravě parku Dlážděnka, která by měla vyjít na deset milionů korun. Pozemky mají ve správě částečně Praha 8 a Česká správa sociálního zabezpečení. Obě strany proto podepsaly memorandum o postupu rekonstrukce. V dubnu tam byl vysazen strom Olgy Havlové.

Fotogalerie
4 fotografie