Od roku 1991 sídlil úřad městské části ve vile, která je součástí majetkového narovnání vůči rodině Propperových z Izraele. Soudní spor o restituční nárok rodiny trval od roku 1994 a do závěrečné fáze dospěl v srpnu 2016. Rodinu Klingerových ze Štěrbohol poslali nacisté za druhé světové války do koncentračního tábora v Osvětimi, odkud se nevrátila. Část rodiny utekla před nacisty do USA a část do Izraele.

Rodina v USA byla odškodněna poválečnými mezinárodními dohodami, část rodiny v Izraeli nikoli. Soudní spor řešil to, zda má izraelská rodina nárok na celý majetek ve Štěrboholech, nebo jen část. Soud rozhodl o nároku rodiny na polovinu nemovitostí a třetinu zastavěných pozemků. V srpnu 2016 byla sjednána dohoda o narovnání a vypořádání majetku. Součástí narovnání byla i vila, kde sídlil úřad.

Vedení Štěrbohol dále počítá s vytvořením malého náměstí, které se má stát centrem městské části. „Při veřejné diskusi s občany vyvstala například potřeba ordinace lékařů, kavárny, pekárny, kadeřnictví či podobné služby. K tomuto projektu budou v budoucnu zastupitelé hledat partnera pro realizaci," uvedl Ševít.

Štěrboholy patří mezi nejmenší městské části Prahy, žije zde zhruba 2240 obyvatel. Štěrboholy, které jsou v městském obvodu Praha 10, sousedí s městskými částmi Dolní Počernice, Hostavice, Kyje, Malešice, Hostivař, Dolní Měcholupy a Dubeč. Ve volbách před čtyřmi lety do sedmičlenného zastupitelstva se o hlasy ucházely pouze občanští demokraté a TOP 09. ODS získala čtyři mandáty, TOP 09 tři. Lídrem kandidátky ODS byl František Ševít, který je starostou Štěrbohol od roku 2007.