Blesk.cz se podařilo napadenou ženu kontaktovat. Nejprve se k celé události vyjadřovat nechtěla, nakonec popsala, jak se to odehrálo. „Stáli uprostřed pěší zóny, kde proudí davy lidí. Je to krásné místo a auta tam prostě nemají co dělat,“ řekla. „Pána jsem upozornila velmi slušně a musím říct, že mě hodně vyděsilo, jak to celé proběhlo. Vlastně jsem mu dala na vybranou: buď odjede, nebo můžu zavolat policii. Ani ve snu mě nenapadlo, že si mě dovolí praštit - ještě k tomu takovou silou,“ dodala.

Pár dní po tom, co k roztržce mezi Amálií a taxikářem došlo, se s agresorem opět na pěší zóně »střetl« i zastupitel první městské části Petr Kučera (Zelená za Jedničku). Celý rozhovor s rozzuřeným mužem vysílal živě na sociální sítě. Padaly nadávky a zmínil i fyzický útok na Amálii. „Já ji málem zabil. Úplně nehorázně. Dostala facku, že si normálně rozsekla támhle hlavu, ty vole,“ chvástal se taxikář v Mostecké.

Jen »výchovná«

Pro Seznam Zprávy celý incident řidič taxi okomentoval a nakonec svá vyjádření mírnil. „Ona mi taky řekla něco sprostýho předtím. Já jsem jí řekl, ať si policajty zavolá, a neřešil. Ona se otočila a řekla: „Kreténe.“ Takhle jsem ji chtěl chytit za ramena, aby se podívala na tu značku pěší zóny. Protože ona mi tvrdila, že jsem v pěší zóně. To začla řvát, řekla ještě, ať na ni nesahám. Něco k mý osobě ještě, něco sprostýho, asi ‚č*ráku‘, já už si to nepamatuju, já jsem to úplně vypustil,“ řekl taxikář.

„Takže něco takovýho, tak jsem jako ... (pozn. redakce: taxikář máchá rukou), no neměl jsem, ale jako...jsem ji jenom plácnul. A to se natočila a bylo vidět, že jí nic není. To fakt byla jenom taková výchovná. Uhodil, fakt jenom malá. Napadla mě slovně, tak to byl jenom moment. Neměl jsem, ale jenom jsem ji plácnul,“ ospravedlňoval svůj čin reportérovi Seznam Zpráv.

Kazí řemeslo?

Reportér se nakonec taxikáře zeptal, zda plánuje, že se omluví šesti tisícům jeho kolegům.  „Po tom právě přesně ti lidé, kteří to vidí, tak si řeknou, takhle se chovají všichni taxikáři,“ okomentoval reportér. Na to zareagoval taxikář následovně. „No já jsem to asi posral. Trochu jsem jim to posral. Mně to nepřišlo ani tak závažný, i když je to jako hloupý. To video mně tam osobně vadí, protože to nedělá hezkej pohled na taxislužbu.“

Amália na videu popisuje, co se stalo:

Video
Video se připravuje ...

V utery navečer v 18:38 mě napadl taxikář v Mostecký. Svalnatej, o hlavu větší, s agresivním výrazem. Facebook/ Amália P.

Taxikář se střetl se zastupitelem Prahy 1:

Fotogalerie
8 fotografií