Místo klidného večera rychlý přesun a péče záchranářů. Do Hostivaře vyjížděly kolem osmé hodiny večerní tři jednotky pražských hasičů a zdravotní záchranná služba. Rychle evakuovali a ošetřili lidi z panelových bytů v prvním a druhém patře. Ve sklepních prostorech domu totiž začalo hořet a kouř stoupal a ohrožoval je na životě.

Hasiči kvůli nebezpečí evakuovali 24 osob, tři psy, jednu kočku a jednu želvu. Lékaři pak evakuované prohlédli a několik z nich na místě ihned ošetřili ve vozu Atego. Ten slouží jako transportní vůz pro větší počet zraněných, ale i zásobárna kyslíku.

Podle ředitele Zdravotní záchranné služby hl. m. Prahy byl vůz užitečný: „Velmi dobře ho nasadili. Pět lidí jsme nechali inhalovat kyslík z našich rezerv. U čtyř klesaly hodnoty pod rizikovou mez, takže mohli zůstat na místě. Jednoho převážíme do nemocnice k další inhalaci kyslíku a vyšetření. Je to pacient, který kouři byl nejblíž,“ popisuje záchranné práce.

Video
Video se připravuje ...

Zásah hasičů a zdravotníků v Hostivaři před panelovým domem. Aktu.cz

Hodinu po zásahu nebezpečí pominulo a lidé se mohli pokojně navrátit zpátky domů. Příčina požáru ještě není zcela jasná, vyšetřovatelé ji budou zjišťovat.

Fotogalerie
9 fotografií