K první nehodě došlo krátce po třetí hodině odpoledne na šestém kilometru Pražského okruhu ve směru k dálnici D1. Vůz značky Volkswagen se dostal do kolize s kamionem. Na místě zasahují jednotky Policie ČR, Hasičského záchranného sboru (HZS) hl. m. Prahy i Zdravotnické záchranné služby (ZZS).

„Řidiči osobních vozů se mohou místu nehody vyhnout tak, že jej objedou přes Barrandov a Jižní spojku,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan. „Řidič nákladních vozidel bohužel musí vyčkat v koloně.“ Dopravní situaci na Pražském okruhu navíc zkomplikovaly další nehody, které se odehrály ve čtyři hodiny a před šestou večerní hodinou.
Video
Video se připravuje ...

Dopravu na Pražském okruhu notně zkomplikovala řada dopravních nehod. Při jedné z nich se srazily dva kamiony, jeden převážel nové osobní vozy. Aktu.cz

Při kolizi čtyř osobních aut, ke které došlo ve čtyři hodiny odpoledne se podle mluvčí ZZS Jany Poštové lehce zranila jedna žena. „Docházelo k dočasnému uzavření jednoho jízdního pruhu s ohledem na zásah složek integrovaného záchranného systému,” řekl Hulan.

Na 0,5 kilometru ve směru na D5 se v šest hodin střetla dvě nákladní vozidla. Jedno z nich přitom převáželo na svém valníku nové osobní vozy, které se vlivem srážky „rozsypaly” po vozovce. Komunikace je kvůli tomu zcela neprůjezdná.

Děti vyvázly s lehkými zraněními

„Dvě jednotky pražských hasičů zasahují na dálnici D0 (6,5km) ve směru na D1 u nehody osobního a nákladního vozidla,“ uvedl mluvčí HZS Martin Kavka. „Z poškozené nádrže kamionu hasiči přečerpali asi 80 litrů nafty. Na žádost Policie ČR jsme vozidlo odstranili z komunikace.“

V úterý odpoledne se na pražském okruhu srazil kamion s osobním vozem. Zranil se přitom řidič automobilu se třemi dětmi.
Autor: HZS Praha
„Záchranáři převzali do své péče řidiče vozu se třemi dětmi ve věku od pěti do patnácti let kvůli lehčím poraněním,“ sdělila mluvčí ZZS Jana Poštová. „Převezeni byli na chirurgické oddělení Thomayerovy nemocnice.“
Fotogalerie
10 fotografií