Městská policie v minulém týdnu zachraňovala životy. A to hned třem psům, kteří byli několik hodin uvěznění v automobilu s cizí poznávací značkou. Po nahlášení kolemjdoucího strážníci na místo ihned přispěchali. „Uvnitř se nacházeli dva psi, kteří nereagovali na vnější podněty, leželi s vyplazenými jazyky a velice ztěžka dýchali,“ popisovala situaci mluvčí policie Irena Seifertová.

Jelikož se k automobilu nikdo z okolí nehlásil, strážníci ihned jednali. Pomocí obušku rozbili okénko, aby se dostali k zvířatům, která lapala po dechu z posledního. Ta ihned vyprostili z „plechové sauny“ na čerstvý vzduch. Jeden ze dvou zachráněných nebyl ani schopný chůze. 

Po bleskové záchraně, kdy byla zvířatům podána voda, uslyšeli strážníci další sípavý zvuk z vozidla. Při prohlídce vozu nalezli pod přepravkami třetího psa menšího vzrůstu, kterému také zachránili život.

Majitel se přitom k autu dostavil půl hodiny po celém zásahu. Psy mu ale zpět do rukou městská policie nevrátila. Na místo byla přivolána odchytová služba městské policie a z důvodu podezření ze spáchání trestného činu také hlídka Policie ČR. 

„Pražská městská policie naléhavě žádá veřejnost, aby v letních měsících neponechávala v uzavřených prostorech bez dozoru děti ani zvířata. Teploty ve vozidle velice rychle stoupají až k extrémům a během krátké doby hrozí přehřátí organismu, které může vést v krajním případě i ke smrti,“ apelují strážníci.

Video
Video se připravuje ...

Obušek strážníků zachránil život třem psům uvězněným v uzamčeném vozidle Městská policie hlavního města Prahy