„Kolem 13. hodiny jsme vyjížděli na Slovanský ostrov k nálezu mrtvého muže,“ sdělil Blesk.cz policejní mluvčí Jan Rybanský. Bezvládné tělo našly plavat ve Vltavě maminka s dvěma dětmi, které si chtěly zpříjemnit den plavbou na šlapadle. 

Odpoledne už bylo jasno. „Krátce před 16. hodinou bylo definitivně potvrzeno, že řeka vynesla na břeh skutečně tělo 28letého muže, pohřešovaného v souvislosti se sobotní nešťastnou událostí v Motolském potoku,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Pohřeb kamarádky 

Právě přitom v pátek, kdy Vltava vydala Honzovo tělo, podle informací Blesk.cz pohřbívali jeho kamarádku, která v podzemí byla s ním a již našli utonulou už v sobotu pod Jiráskovým mostem.

Oběma se stala osudnou výprava za schránkou ukrytou v podzemí pod pražskými Košířemi. Tam se v sobotu odpoledne vydali se svými protějšky za dobrodružstvím, jenže ten den v Praze byly bouřky a hustě pršelo - a kanál se začal rychle plnit vodou. Parta se proto snažila vrátit zpět, ale bylo už pozdě. „Kluci by to třeba zvládli, ale my holky jsme už neměly takovou sílu, abychom zdolaly ten silný proud, který celkem rychle sílil,” popsala chvíle hrůzy přítelkyně pohřešovaného Honzy pro Seznam Zprávy. Jí a dalšímu muži se jako zázrakem podařilo z tunelu vyplavat - ven se dostali výpustí mezi Palackého a Jiráskovým mostem. 

Po pohřešovaném Honzovi policisté od soboty pátrali. Systematicky prohledávali vody Vltavy od Palackého a Jiráskova mostu směrem k Hlávkovu mostu, dosud ale bezúspěšně. Do akce se zapojili také potápěči pražských hasičů, kteří si vzali na starost kanalizaci - připadalo totiž v úvahu, že pohřešovaný Honza mohl někde uvíznout. 

Martina popsala drama při záchraně dvou lovců kešek:

Video
Video se připravuje ...

Martina popisuje drama na Vltavě: Zachraňovala dva tonoucí lovce kešek David Vaníček

Fotogalerie
88 fotografií