Na nábřeží Edvarda Beneše se automobily cestou z Klárova do Holešovic dvakrát dostávají pod most. Jde o průjezdy pod Čechovým a Štefánikovým mostem, kde zároveň fungují parkoviště pro dálkové zájezdové autobusy.

Zatímco u Štefánikova mostu je výjezd zpátky na povrch zakončen přechodem pro chodce, u Čechova mostu na obdobném místě chybí. Jde přitom o prostor, na kterém musejí chodci zdolávat silnici, pokud se odtud chtějí dostat na tramvajovou zastávku „Čechův most“.

Zároveň tady přes obří autobusy není do vozovky vůbec vidět, auta jezdí relativně svižným tempem. Jak jsme sami měli možnost na místě vyzkoušet, pokusit se přejít v okamžiku, kdy po silnici jede několik aut za sebou a ze stanoviště vyjíždí autobus plný zahraničních turistů, není žádný med.

Technická správa komunikací chystá pro tuto lokalitu změny. V těchto dnech vzniká kompletní projektová dokumentace přestavby zastávek u Čechova mostu. „Zastávky jsou nevyhovující a měly by být bezbariérové a samozřejmě bezpečnější. V rámci projektu dojde k obnově světelné signalizace a budou zde i nové přechody pro chodce, které budou také bezbariérové,“ uvedla na dotaz Blesk.cz tisková mluvčí TSK Barbora Lišková.

Další úpravy v tomto dotčeném území hodlá TSK v průběhu příprav projednávat s dotčenými orgány státní správy. Kdy přesně dojde k samotné realizaci úprav a jak budou definitivně vypadat, není v tuto chvíli jasné.

Fotogalerie
12 fotografií