Takhle si společně strávený víkend rodina nepředstavovala ani v těch nejděsivějších snech. Všechno přitom odstartovala banální záležitost. Tatínek se se synem projížděl na kole letňanským lesoparkem u Toužimské ulice - měli namířeno za maminkou, která trávila čas na tamním hřišti. Během okamžiku se ale muži do cesty připletl černý krátkosrstý labrador. Snažil se zabrzdit, psa se ale lehce dotkl.

„Škrtnul jsem psa předním kolem o ocásek, pes popoběhl dopředu. Majitel psa mě zezadu skopnul z kola, dal mi úder do obličeje. Mezitím mě pak už dojel syn a já jsem řekl útočníkovi, že se nic nestalo, že je tam vidět moje brzdná dráha, jak jsem se snažil psovi vyhnout,“ popsal serveru idnes.cz začátek potyčky s agresivním majitelem psa napadený táta. S rozumnou argumentací ale neuspěl. „Útočník řekl ‚to si děláš srandu‘, pak jsem dostal kolínko do žeber, do hlavy a další ránu do obličeje,“ popsal sérii ran, které se na něj snesly tak rychle, že ani nestačil zareagovat.

Situace byla o to horší, že přímo vedle sebe měl svého syna. „Nemohl jsem se bránit, syn mě držel za nohu, musel jsem ho krýt vlastním tělem, takže jsem rány jenom přijímal,“ řekl napadený cyklista. Agresor se hned po útoku pakoval z místa činu. 

„Celému incidentu přihlížel desetiletý syn poškozeného, který si pak všiml, že agresor nastoupil do tmavého vozidla a odjel pryč,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk. 35letý zmlácený muž skončil na jednotce intenzivní péče mimo jiné se zlomeninou levé spodní očnice. Od té doby je v pracovní neschopnosti, tedy již druhý měsíc. 

Policisté sestavili podle popisu poškozeného identikit a po útočníkovi pátrají. Jedná se o 30letého až 35letého muže vysokého 190 cm, vysoké štíhlé svalnaté postavy. Má krátké hnědé až zrzavé vlasy a plnovous stejné barvy. Na sobě měl v době útoku šedé triko, kraťasy a na nohou světlé sportovní boty. Policisté žádají všechny, kdo muže poznají, aby se obrátili na linku 158. Za ublížení na zdraví mu hrozí až tři roky za mřížemi.