Dostihy v Praze táhnou. Návštěvnost dostihového závodiště se za prvních šest dostihových dnů letošní sezony zvýšila oproti loňsku o 15 procent. Nejvíce návštěvníků - 2725 - prošlo branou závodiště letos 15. dubna. Z toho důvodu dává modernizace areálu smysl.

Letos jsme například zcela rekonstruovali restauraci a malou sázkovou halu, vybudovali kruhovou pískovou jízdárnu a postavili mycí boxy pro koně. Celkově zlepšujeme zázemí i atrakce pro rodiny s dětmi a podmínky pro účastníky dostihů a nájemce stájí,” uvedl ředitel areálu Martin Pecka.

18 dostihových dnů do konce roku

V letošním roce se ve Velké Chuchli koná ještě 18 dostihových dnů, což je o dva více než loni. Letní část sezony vyvrcholí tradičně při Českém derby v neděli 24. června. Jde o dostih tříletých koní, který má mezi klasickými rovinovými dostihy nejvyšší vypsanou dotaci ve střední Evropě, a to 2,5 milionu korun. Letos se koná už 98. ročník závodu.

Koncept dostihového areálu evropské úrovně

Vlastníky majoritního podílu závodiště se stala v závěru loňského roku rodina podnikatele Radovana Vítka. Získala podíl 93,6 procenta ve společnosti Turf Holding, která přes další firmy pořádá dostihy a vlastní budovy a část pozemků závodiště. Na konci loňského roku Vítkova firma CPI uvedla, že plánuje investice do závodiště v řádu stovek milionů, například modernizaci stávající dráhy pro rovinové dostihy.