Tak trochu netradiční studijní středu zažívají studenti pražské Vysoké školy ekonomické. Krátce před desátou hodinou totiž policie přijala oznámení o tom, že do školy přišel anonymní e-mail se znepokojující zprávou. „Obsahoval výhrůžku o nastražení nástražného výbušného systému v budově školy s konkrétním uvedením času detonace,“ sdělila policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Policisté se ihned pustili do velké akce - na místo na náměstí Winstona Churchilla na Žižkově i na Jižní Město vyrazilo několik jednotek policistů, kriminalisté a především pes speciálně vycvičený na vyhledávání výbušnin. „Policisté z bezpečnostních důvodů nejbližší okolí uzavřeli a začali s evakuací několika tisíců osob,“ dodala Zoulová. V souvislosti s bezpečnostní prohlídkou objektů také policisté uzavřeli vjezd na náměstí Winstona Churchilla z ulice Italská. 

Krátce před jednou policisté prohlídku na Žižkově ukončili, v Kunraticích zůstali o hodinu déle. Ani v jedné z budov ale náznaky výbušného nástražného systému neobjevili. Bezpečnostní opatření v obou lokalitách skončí pravděpodobně v 15:30 hodin,“ uvedli policisté.

Není to přitom poprvé, co k takové události došlo. Budovu VŠE na Žižkově policisté evakuovali už ve středu 4. dubna, kdy zatím neznámý pachatel také přes e-mail anonymně nahlásil bombu v budově. Policisté ale tehdy žádnou výbušninu neobjevili.

Fotogalerie
7 fotografií