Záchranáři na místě nehody řešili zaklíněné osoby ve vozidlech. „Nacházely se tu tři zraněné osoby, u jedné z nich šlo bohužel o poranění neslučitelná se životem, lékař konstatoval smrt. Jedna osoba se vážně poranila, po nezbytném ošetření jsme ji letecky transportovali do střešovické nemocnice. Třetí osoba utrpěla lehčí poranění, skončila na chirurgii benešovské nemocnice,“ uvedla k události mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.

Podle informací policie vjela cisterna na dálnici do protisměru. „Řidič cisterny jedoucí z Prahy na Brno z dosud nejasných příčin vjel do protisměru, střetl se s kamionem a čelně narazil do osobního auta. Řidič osobního vozu zemřel, jeho spolujezdkyně se zranila,“ popsal děsivou nehodu mluvčí policie Zdeněk Chalupa.

Dálnice se po nehodě obousměrně zcela uzavřela. „Masivní únik oleje a nafty budeme řešit s vodoprávním úřadem i českou inspekcí životního prostředí,“ řekl tiskový mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel. Podle dostupných informací měly z vozidla uniknout tisíce litrů zmiňovaných kapalin.

Dálnice byla v místě téměř čtyři hodiny obousměrně uzavřena. Ve 13:30 byl provoz ve směru na Brno obnoven bez omezení. Směr na Prahu policisté pro dopravu otevřeli po 14:00, řidičům je ale po asi šesti hodinách uzavírky k dispozici stále pouze jeden pruh.

Komplikace mohou v místě nehody na řidiče čekat i několik dní, specializovaná firma totiž bude sanovat půdu v okolí dálnice, do které unikly látky z cisterny. Je proto možné, že pravý jízdní pruh se dnes dopravě neotevře.

Fotogalerie
10 fotografií